tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kotihousut itselle

Ompelin itselleni kotihousut mustasta joustofroteesta. Kangas on ostettu Fabiinasta ja musta resori Kestovaippakaupasta. Kaavana käytin samaa Joka tyypin kaavakirjan miesten verkkareiden kaavaa kuin näissä Mikon housuissa. Housut ovat siis kokoa miesten M. Olisihan kirjassa kaiketi ollut oma kaava myös naisille, mutta kaavan muokkaaminen oli viimeksi sen verran aikaa vievää puuhaa, etten jaksanut ryhtyä siihen uudestaan, kun Mikon housut olivat minulle ihan hyvät. Lahkeensuiden resorien kanssa kävi pieni ajatusvirhe. Leikkasin vain 10cm leveää resorikaitaletta, joten resoreista tuli lopulta ehkä 4cm pitkät. Vähän pidemmät olisin kyllä halunnut, mutten viitsinyt tuhlata resoria, kun ovat ihan käyttökelpoiset näinkin. Tämä resori on muuten löysempää laatua kuin aiempi musta resori (ei siis palaudu mielestäni niin hyvin). Näihin housuihin laitoin leveämmän (3cm) kuminauhan kuin aiemmin tekemiini. Housuista tuli ihan kivat ja ne päätyivät käyttöön heti. Tarvitsisin enemmänkin tällaisia kotihousuja. Yhden housukankaan tilasinkin Kankaiden yönä. Mikkokin varmaan haluaisi siitä housut eli saa nähdä, kuka ne lopulta saa.

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Toinen Möökö-neuletakki

Tein kummitytölle 1-vuotislahjaksi samanlaisen Möökö-neuletakin kuin Einolle. Synttärit olivat jo viime kuussa, mutta juhliminen on lykkääntynyt sairastelujen vuoksi. Eilen saimme lopulta juhlat pidettyä ja kummityttö sai lahjansa. Ohje löytyy siis Mutturalla-blogista. Lankana tässäkin on Tapion kaupasta hankittu Novitan Kelo. Sävy on viininpunainen. Möökö on virkattu Nalle-langan jämistä. Takki vaikutti sopivalta saajalleen.

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kesäbody Einolle

Ompelin Einolle sortsibodyn kesää varten OB:n 1/13 Soma-bodyn ohjeella koossa 74cm. Jätin vain tyttömäiset frillat pois. Lisäksi vähensin kanttausten määrää ja tein hihan- ja lahkeensuihin vain käänteet. Olkapäälle lisäsin nepparit. Tiikeriparaati- ja pallokangas on Pehemiältä. Resorin ostopaikkaa en muista.

Einon body ja Eetun t-paita.

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Tiikereitä


Ompelin Eetulle kesää varten uuden t-paidan. Kaavana tässä on OB:n 1/13 On the road koossa 104cm. Tiikeriparaati-trikoo on tilattu Pehemiältä. Kuosin on suunnitellut Paapii. Myös pallokangas on Pehemiältä. Resorin alkuperää en muista. Paidassa on toivottavasti vielä kasvuvaraa. Sovitushuomioita: pääntie on turhan avara, malli on melko kapea, hihoista tuli vähän liian pitkät.
Lähikuva Tiikeristä:

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Apila-potkarit

Sain vihdoin valmiiksi Apila-joustofroteesta ommellut potkuhousut. Samasta kankaasta on aiemmin valmistunut Tiikeri-housut. Kangas on ostettu Metsolasta. Resorin ostopaikkaa en enää muista. Potkarien kaava on Ottobresta 4/13 (Crawler). Samalla kaavalla olen jo tehnyt nämä, nämä ja nämä. Tällä kertaa potkarit on kokoa 74cm. Henkselien päät huolittelin tämän ohjeen mukaan. Ohje oli mukavan selkeä ja päistä tuli mielestäni siistimmät kuin aiemmissa potkareissa.

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Mikolle kotipaita

Ompelin Mikolle kotipaidan sammaleenvihreästä joustofroteesta. Kangas ja resori on ostettu Fabriinasta. Kaava on MIWmies koossa M.